Close filters
Filters
Submenu

Waarom werken in de diamantsector?

Werken in de diamantsector, een schitterende carrière!

 

In de wereld van diamant, leiden alle wegen naar Antwerpen!

 

Antwerpen stond letterlijk aan de wieg van de diamantindustrie zoals we die vandaag kennen. De stad groeide uit tot het wereldcentrum voor diamant, waar kennis, innovatie en creativiteit samenkomen, al meer dan vijf eeuwen lang gedreven door één passie; de liefde voor het meest schitterende product ter wereld. Het is dan ook geen verrassing dat de Antwerpse diamantsector bruist van de activiteit!

 

De Antwerpse diamantsector is voornamelijk actief in een aantal straten vlakbij het Centraal Station, met als centraal punt de beveiligde zone van de Rijfstraat, Schupstraat en Hoveniersstraat. In de verkeersvrije straten, waar zo'n 5.000 mensen van meer dan 70 verschillende nationaliteiten met respect voor elkaars cultuur en overtuiging samen werken, heerst een unieke sfeer. In de straten wemelt het van de activiteit; handelaars ontmoeten elkaar op straat en in de beurzen, bewakingsagenten en transporteurs brengen goederen af en aan, gespecialiseerde bankiers en verzekeringsagenten adviseren hun klanten,... allemaal samen zijn ze goed voor zo'n 200 miljoen dollar per dag aan ruwe en geslepen diamant die de stad in- en uitgaat.

 

De diamantsector is een multiculturele smeltkroes waar je de meest verrassende, culinaire pareltjes kan ontdekken; van de pittige, vegetarische curry's uit de indische keuken, de authentieke smaken uit het Midden-Oosten met heerlijke shoarma, houmous of mezze tot de wereldberoemde joodse, koshere patisserie,... er is voor elke smaak wat wils!

 

Het diamantkwartier, amper één km2 groot, ligt bovendien letterlijk in het hart van de stad en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, op wandelafstand van de recent gerenoveerde Keyserlei, winkel-wandelstraat de Meir en het gezellige, historische hart van Antwerpen.

 

Kortom, de Antwerpse diamantsector heeft vele, boeiende facetten, en het is zonder twijfel één van de meest tot de verbeelding sprekende sectoren om in te werken.

 

De jobsite www.adjobs.be verzamelt alle vacatures in de sector. Het is een uniek platform waar werkgevers en werknemers elkaar kunnen vinden. Ben jij op zoek naar een schitterende carrière? Ontdek de wereld als commercieel vertegenwoordiger in binnen- en buitenland of beleef de wonderlijke transformatie van ruwe steen tot fonkelende diamant van dichtbij als sorteerder, slijper of ingenieur. De diamantsector is een sector van onschatbare waarde, waar je ook als financieel expert, verzekeringsspecialist of logistiek medewerker een wereld van verschil kan maken.

 

Neem dus zeker eens een kijkje op Antwerp Diamond Jobs!