Close filters
Filters
Submenu

Werknemer van de maand – Sandra Van Vooren

Receptionisten zijn vaak het gezicht van het bedrijf want iedereen passeert bij zijn bezoek wel bij de receptie. Bij AWDC hebben we veel geluk met de charmante en sympathieke Sandra als eerste aanspreekpunt. Met haar glimlach zorgt ze er elke morgen voor dat onze dag op een positieve manier begint.

Na het behalen van haar secundair diploma startte Sandra een economische richting aan de hogeschool. Om persoonlijke redenen besloot ze echter na een paar maanden een time-out in haar studies te nemen. Ze was klaar voor de arbeidsmarkt maar wist nog niet precies welke richting ze uit wou. Sandra had geen voorkennis van diamant op zich maar de diamantsector sprak haar altijd wel heel erg aan. Via haar schoonzus, die al in de diamantsector werkte, is ze uiteindelijk bij het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) - toen nog HRD - terechtgekomen.  

Ze ging er vanuit dat het slechts om een tijdelijke job zou gaan want Sandra had nog steeds de intentie om verder te studeren. Zover is het echter niet gekomen. Ze voelde zich goed  bij AWDC en werkt er vandaag nog steeds met heel veel plezier.

Haar ervaring verkreeg ze door op verschillende departementen bij HRD/AWDC te werken.

Zo startte ze oorspronkelijk bij Diamant lab als administratief medewerkster. Haar takenpakket bestond voornamelijk uit pre- en postbehandeling van diamanten en bijkomende administratieve taken. Na een korte periode verhuisde ze naar de klantendienst waar ze veel telefonisch contact had met de klanten om dan uiteindelijk aan de loketten van het labo terecht te komen . “Ik had heel snel door dat ik iets meer communicatief wou doen”, zegt Sandra.  

Hoewel ze deze job best leuk vond, wou Sandra na een tijdje toch graag iets anders binnen het bedrijf doen. Toen er een vacature voor receptioniste uitgeschreven werd, waagde ze onmiddellijk haar kans en solliciteerde ze. Zo kwam ze aan het onthaal terecht waar ze ondertussen al meer dan 15 jaar als receptioniste werkt. Gedurende die periode werkte ze nochtans ook op andere departementen binnen het bedrijf. Zo werkte ze een tijdje op het marketing, aankoop en finance departement. Al de kennis die ze opdeed op de verschillende departementen is zonder twijfel een meerwaarde voor haar job aan de balie vandaag. Bovendien heeft Sandra ook intern de mogelijkheid gekregen om een paar opleidingen te volgen.

Als ik Sandra over haar job hoor praten, krijg ik meteen zin om het zelf ook te doen. Ze vindt het erg leuk om dagelijks met verschillende mensen en culturen in contact te komen en iedereen zo goed mogelijk te helpen. “Elke dag ziet er helemaal anders uit en net dat maakt het na al die jaren nog altijd heel interessant “, aldus Sandra.

Ze krijgt enorm veel voldoening om mensen op een goede manier door te verwijzen en al de verschillende vragen zo correct en professioneel mogelijk te beantwoorden. Ze is trots om het eerste aanspreekpunt van AWDC te mogen zijn.  

Ook haar dochter werkte een tijdje voor AWDC. Voornamelijk als Tender Facility assistente maar ook  net als Sandra aan de balie. Een unieke en leuke samenwerking maar het zorgde soms wel voor wat verwarring. Ze lijken immers erg op elkaar wat soms grappige toestanden tot gevolg gaf.

“Ik kom eigenlijk nooit met tegenzin werken”, zegt Sandra. Hoewel ze slecht één directe collega aan het onthaal heeft, voelt ze het toch anders aan . “Je zit een beetje op een eiland maar eigenlijk ken ik iedereen binnen het bedrijf. Je ziet iedereen passeren en houdt af en toe een kort babbeltje met de verschillende collega’s”.

De diamantsector is een unieke, warme en kleine wereld. Sandra kent bijna iedereen en iedereen kent Sandra. Ze kan niet incognito door de Hovenierstraat lopen. Als ze ergens een afspraak heeft,  vertrekt ze steevast goed op tijd omdat ze anders sowieso te laat komt J  “Er wordt heel joviaal met elkaar omgegaan. Met al die culturen, reis je ook altijd een beetje wat heel boeiend is“, zegt Sandra. Zelfs met het politiecorps en militairen is er een goede samenwerking

Sandra raadt nieuwe werknemers in de sector aan om zeker open te staan voor de verschillende culturen en hun eigenheid. Elke cultuur heeft zijn eigen gewoonten en het is daarom erg belangrijk om je aan te kunnen passen. Als je je wat flexibel opstelt, zijn er zeker mooie kansen in de diamantsector.

  • Wat zou je doen als je de lotto won?

Hangt er natuurlijk vanaf hoe groot de winst is :-)

In eerste instantie zou ik niet veel aan men leven veranderen. Wel zou ik wat vaker willen reizen en me zeker een vakantiewoning in Kreta kopen. Tevens zou ik een deel van mijn winst aan een organisatie schenken die zich inzet voor de opvang van verwaarloosde en achtergelaten dieren, iets wat me nauw aan het hart ligt

  • Wat is je favoriete plek in de wereld?

Zoals veel van mijn collega’s al weten, heb ik mijn hart verloren aan Griekenland .

  • Heeft u een vraag voor de volgende werknemer van de maand?

Hoe ben jij in deze sector terecht gekomen?

 

Wil je zelf graag de volgende werknemer van de maand worden? Stuur ons een e-mail katia.gaertner@awdc.be, dan nemen wij graag contact met je op!