Close filters
Filters
Submenu

Diamant slijpen en -slijper

Wat is diamant slijpen?

Diamant slijpen is het proces waarbij een ruwe diamant geslepen wordt tot geslepen diamant. Voor je begint met diamanten te slijpen moeten er eerst 3 voorafgaande fases worden uitgevoerd. Eerst en vooral moeten de ruwe diamanten worden gemarkeerd. Door het aanbrengen van een markering kan je gemakkelijk zien hoe de diamanten het best geslepen moeten worden. Nadat de diamanten gemarkeerd worden pas je de overige twee technieken toe: het kloven en zagen van de diamant. Hierna wordt de basis van de diamant gevormd door het snijden van de steen. Nu worden de diamanten geslepen. Hierbij worden de facetten op de diamant aangebracht.

Wat doet een diamant slijper?

De diamant slijper bewerkt iedere ruwe diamant tot een geslepen diamant. Hij/zij bepaalt de beste slijpvorm van de ruwe diamant en past bovenstaande stappen toe. Tegenwoordig zijn de technieken veel geavanceerder dan vroeger waardoor het proces iets eenvoudiger is geworden. De diamantslijper is verantwoordelijk om alle oneffenheden uit de diamant te verwijderen, een proces dat zeer veel concentratie en ervaring vereist. Het kleinste foutje kan er namelijk voor zorgen dat de diamant sterk in waarde daalt.

Competentie diamantslijper

  • Doorzettingsvermogen
  • Nauwkeurig kunnen werken
  • Ruimtelijk inzicht
  • Kwaliteitsbewust
  • Hoog concentratievermogen

Jobs in de diamanthandel

Diamantslijper is niet het enige beroep waar wij bij ADjobs naar op zoek zijn. Het AWDC is ook op zoek naar nieuwe werknemers die volgende functies kunnen invullen:

De diamantsector is in het algemeen een snel groeiende sector waardoor er ieder jaar opnieuw tal van openstaande vacatures gepubliceerd worden.

Vacatures diamant handel

Wilt je in deze boeiende en bruisende wereld van diamanten werken? Ben je op zoek naar een job in de diamantsector? Bekijk dan zeker onze openstaande vacatures in Antwerpen en in het buitenland.