Close filters
Filters
Submenu

Diamanthandel en nijverheid

Een groeiende markt

De diamanthandel is een groeiende markt die vooral gestimuleerd wordt door de vraag in China en Amerika. Ruwe diamanten worden verscheept naar verschillende landen. 84% van alle ruwe diamanten wereldwijd worden verhandeld via Antwerpen, het hart van de globale diamantsector. Vervolgens wordt iedere diamant door een diamantslijper bewerkt zodanig dat deze schittert en de gewenste slijpvorm krijgt.

Jobs in de diamanthandel

Naast het slijpen, ondergaan diamanten nog tal van andere processen waarvoor steeds de juiste personen moeten worden ingeschakeld. In België alleen al is de diamantsector goed voor ongeveer 32.600 jobs. Daarnaast is de diamantsector in het algemeen een snel groeiende sector waardoor er ieder jaar opnieuw tal van openstaande vacatures gepubliceerd worden. Jobs binnen de diamanthandel gaan dus niet alleen over diamantslijpers of diamantsorteerders. Bekijk dus zeker ook alle overige openstaande vacatures.

Waarom werken in de diamantsector

De diamantsector biedt zowel tal van jobs in het buitenland als in de Antwerpse diamantwijk aan. Nergens ter wereld is de diamanthandel zo geconcentreerd als in Antwerpen. Op 1 km² ligt de volledige Antwerpse diamanthandel waardoor alles op wandelafstand van elkaar ligt. Nog niet overtuigd waarom u zelf een job moet zoeken in de diamantsector? Lees dan zeker onderstaande interessante feiten.

  • 84% van de ruwe diamanten komen toe in Antwerpen.
  • 50% van de geslepen diamanten passeren door Antwerpen.
  • 5% van de totale Belgische export binnen de Europese Unie is vertegenwoordigd door diamant en zelfs 15% buiten de EU.
  • De diamantwijk is centraal gelegen in Antwerpen

Vacatures diamanthandel

Wilt u in deze boeiende en bruisende wereld van diamanten werken? Bent u opzoek naar een job in de diamantsector? Bekijk dan zeker onze openstaande vacatures in Antwerpen en in het buitenland.