Close filters
Filters

Beste Praktijkengids seminarie 14.11.2019

14 Nov 2019

De AML & Compliance Helpdesk van AWDC heeft een nieuwe  gids gelanceerd voor de diamantsector: de Beste Praktijkengids voor de Belgische Diamanthandelaar.

Deze gids biedt richtlijnen voor een transparante en moderne handel in diamant, waarbij het zorgt voor een betere bescherming van de commerciële en juridische belangen van diamanthandelaren, een duurzame en transparante samenwerking met banken en conformiteit met verschillende wetgevende kaders.

Het gaat in op met name consignatie, koop-verkoop en betalingen en licht toe hoe dit alles gedocumenteerd en geregeld dient te worden. Daarbij wordt zowel behandeld wat wettelijk verplicht is, als wat ‘beste praktijken’ zijn die sterk aanbevolen worden. Daarnaast worden ook templates aangeleverd die door diamanthandelaars gebruikt kunnen worden om bepaalde juridische handelingen juist te documenteren.

Tijdens dit seminarie zal de gids uitgebreid worden toegelicht. Het seminarie zal doorgaan op donderdag 14 november 2019 van 10:00u tot 11:00u bij AWDC. Het zal volledig in het Nederlands worden gegeven en deelnemen is gratis.

 

Let op: plaatsen zijn gelimiteerd (max. 20 personen). Indien u ons niet verwittigt minimum 2 dagen op voorhand en niet aanwezig bent op het seminarie, zal er een annulatievergoeding van 100 € worden aangerekend.

Voor meer informatie, gelieve de AML & Compliance Helpdesk te contacteren: Iris Leerdam via 03/222.05.06 / iris.leerdam@awdc.be of Trissia Stavropoulos via 03/222.05.03 / trst@awdc.be.